Lockdown AV-hacks

Med masser af virtuel undervisning under lockdown har jeg af lyst og nød lavede forskellige hacks af mit audio-visuelle (AV) setup. Vi bruger MS Teams til online møder med elever, så hacks skal virke med det.

Mobil som overhead webcam: Ud over det indbyggede webcam i computeren, har jeg savnet at animere og tegne på tavlen. I mangel af touch-funktion og et ekstra webcam, har jeg brugt min smartphone (Android) som eksternt kamera. Telefonen bliver monteret for enden af et gammelt arkitektlampe-stativ via en billig mobil-holder, som jeg havde liggende og flyde, så telefonens kamera filmer ned mod bordet (billede til højre). Videofeedet kan sendes fra telefonen via kabel eller via bluetooth med en smule lag. Via et USB-c kabel sluttes telefonen til PC, og jeg har investeret 40 kr i appen DroidCam, som gør telefonen til et ekstra kamera, der kan vælges i Teams på lige fod med det integrerede webcam.

Stativ med mobil-holder og mikrofon.

Overhead kameraet bruger jeg til at flytte rundt på papirbrikker, som jeg har lavet på forhånd, som en slags realtime tegnefilm (eksempel nedenfor). Og jeg bruger det til at tegne processer og kemiske forbindelser. Af og til beder jeg eleverne tegne med.

Andre hacks med kamera: Jeg har optaget en video af mig selv, hvor jeg ser opmærksom ud, og som jeg kan afspille i OBS (gratis videofeed-management software) og streame feeded til Teams, fx når jeg sidder i møde. OBS lagger desværre en smule i mit setup. Jeg har også hentet programmet SnapCam, som kan lægge forskellige filtre på mit videosignal, som kendes fra SnapChat o.l. Sjovt, men ikke så produktivt.

Støj på mikrofon: Min eksterne mikrofon Samson Go er en lille bærbar mikrofon af relativt høj kvalitet, som jeg tidligere har brugt rigtig meget. Der skabes desværre noget støj, når den klipses på min skærm, måske grundet interferens med signaler fra skærmen. Dertil overtager Teams indstillingerne med den mikrofon man vælger, og skruer automatisk dens følsomhed op på MAX. Det kan også være medvirkende til at den udsender meget mere støj.

Virtuel mikrofon: En løsning har været at flytte mikrofonen til et andet stativ, så den ikke sidder direkte på PC’en OG installere en virtuel mikrofon via softwaret VB audio cables. Jeg har sat den fysisk mikrofon til at optage med nedsat følsomhed, og signalet sendes videre til den virtuelle mikrofon, som sender signalet videre til Teams. Teams skruer automatisk helt op for den virtuelle mikrofons output, men det gør ikke noget, da jeg kan styre input’et fra den fysiske mikrofon separat.

Dette indlæg blev udgivet i Flipped, Office 365. Bogmærk permalinket.