Potteplantevander udvidelse

Mosfet er erstattet af et relæ, fordi (formoder jeg) den transistor jeg brugte, var ikke logik-kontrolleret dvs. kan ikke styres af under 5V, hvorfor den havde svært ved at lukke forbindelsen mellem source og drain: Når pumpen tændte forblev den tændt i timevis. Med relæet skifter den, som den skal.

Der er to fugtighedsmålere, fordi hvis en fejler (fx pga. en løs forbindelse) vil vandingen straks begynde og fortsætte: der skal en ekstra linje ind med måling af fugtighed, for at de to fugtighedsmålere ikke forstyrrer hinanden.

Vand reservoiret må ikke indeholde mere vand, end der er plads til i plantekassen. Der må ikke være gødning i reservoiret, da alger elsker det.

Jeg har stadig ikke testet om en kapacitor på en digital pin kan klare det i stedet for mosfet/relæ. Desuden er det ikke så interessant, hvad læreren kan gøre, men hvad eleverne kan gøre. Systemet står nu på gangen, og jeg synes udvidelsen er nødvendig, for at eleverne kan se et fungerende eksempel på Arduino-brug.

P.t. venter jeg på et PCB, som måske kan gøre samlingen er kredsløbet lettere.

Der er flere undersøgelser af vertical gardens og hydroponics forude.

Dette indlæg blev udgivet i Computational thinking, Elektronik, Programmering. Bogmærk permalinket.