Google Home Assistant

Der findes Siri, Google Assistant, Cortana, Amazon’s Alexa, og nu også en Google DIY “intelligent” assistent i pap kaldet AIY til en 20-30 dollars. https://aiyprojects.withgoogle.com/

AIY står vist for “Artificial Intelligence Yourself”, altså gør-det-selv kunstig intelligens, men AI-delen er “kun” machine learning til stemmegenkendelse og resten er søgninger på google. Dvs. der er ikke noget nyt software-mæssigt i kittet, men interaktionen med enheden via en stemmestyret fast installation er ny. Interaktionsdesign er i fokus.

https://www.raspberrypi.org/magpi/buy-aiy-projects-voice-kit/

Billede fra mapgpi

Kittet er ret nemt at samle og ok at aktivere. Efter en del DIY projekter, var det rart med et rigtigt kit med en god og grundig brugsanvisning fra MagPI.

Nå kittet fungerer, har det adgang til google søgning, og min google-kalender, hvor det kan lægge aftaler og alarmer ind, men den kan (endnu) ikke bruge mange andre google apps (play, gmail, youtube, drive, chromecast, google+ m.v.). Data bliver sendt til Googles servere i skyen, hvor stemmegenkendelsen sker, og et respons genereres. Så det følger deres sædvandlige forretningsmodel = masser af data til Google.

Næste punkt er at koble servo motorer til kittet og få dem stemmeaktiveret. Og så kommer Google snart med et videostyret kit = endnu flere data 🙂

 

Dette indlæg blev udgivet i Elektronik, Maskinlæring, Programmering. Bogmærk permalinket.