Sommerskole 2017

I modsætning til de forrige år, kom jeg hjem fra 2 dages sommerskole 2017 uden nyt legetøj :-(. Jeg er mere erfaren?

En stor tak herfra til Peter Eduard og Karin Høgh for planlægning og lån af udstyr, herunder Peters store LaserCutter. Og tak til Heine for lån af Bork Efterskole.

 

Mine takeaways:

Mice and Mystics. Samarbejds-brætspil for børn. Nok fra 10 år? Der er meget engelsk og mange regler.

Hackerkonference på Bornholm, som afholdes årligt. Vist nok fokus på IT sikkerhed. https://bornhack.dk/bornhack-2017/. Tip via Asbjørn.

Hummingbird, MCU til børn, som er nemmere at gå i gang med end Arduino. Farvekoder og mere plug-n-play. Findes også i en version med en Arduino på bagsiden. Hummingbird er nogle år gammel og koster ca 500 kr. vs. Arduino-kloner til 20 kr.

En billig begynder 3D printer. Virker out-of-the-box. Kassen er i plastik. https://printm3d.com/themicro/ 200 USD dvs. der kommer told og transport oveni. Printer emner på ca. 10x10x10 cm, hvilket er rigeligt i mange sammenhænge. Fik flere advarsler mod Sculpto. Tips via Mikkel fra TalentAkademiet i Sorø.

En anden billigere begynder 3D printer: Hobbyking: 3d printer: https://hobbyking.com/en_us/mini-fabrikator-v2-3d-printer-silver-eu-plug.html. Den skal samles selv, printer også ca. 10x10x10 cm, men koster lidt mindre (ca. 170 €). Kassen er i metal. Da sendes fra GB, er told vist mindre. Den er p.t. i restordre og har været det  siden marts. Tip via Tom fra CFU Sjælland.

Learn to mod https://www.learntomod.com/. Et tilkøb til MineCraft, som gør modding mere kreativt, men stadig nemmere end at skrive al koden selv. Til børn. Tip via Peter Leth fra LærIT.

Teenage engineering. Tip fra Mia. Programmerbar enhed, som vist er et programmerbart musikinstrument og en spilkonsol. En lille sjov microcontroller dedikeret til musik og spil. https://teenage.engineering/products/po

Et gennemgående samtaleemne var programmet Fusion 360 fra AutoDesk, som vist er en lidt mere tilgængelig udgave af tegneprogrammet Inventor (også fra AutoDesk). Det er gratis. Tegninger i 2D til Lasercutter laves som sketches. Ved tegning til 3D print kan tegningerne extruderes til 3d. Heine er en af mestrene. Hans YouTube-kanal: Autodesk Fusion 360 – Byg kasse med tapper (lasercut).

Mini LaserCutter

Jeg er meget misundelig på Heines mini Lasercutter til en 4-5000,- så vidt jeg husker. Den fylder ikke meget mere end en blækprinter og kan skære i emner på ca. A4 størrelse. Forhandles af www.eduard.dk.

Når man har tegnet noget i Fusion 360, som skal 3D printes, kan programmet Blender.org lægge yderligere teksturer på tegningen. Særligt til brætspils-props fx. musten, træ, døre og vinduer m.m. Elementer, som det vil tage laang tid at tegne fra bunden i Fusion. Dog har Blender en stejl læringskurve. Tip via Asbjørn.

Blev mindet om at Fable kan lånes gratis i 30 dage. Særligt er, at den kan styres via en dongle, som kan styre flere robotter samtidig. Desuden et Lego-modul, så den kan bygges sammen med.. Lego. Den adapter, som samler robottens led, kan købes for 30 kr. Dvs. den kan moddes meget billigt. Er alligevel forbeholden overfor det lidt lukkede system.

CNC-fræser

Danmarks måske største CNC-fræser blev luftet. Det er vist Peters.

Næste sommer er Bork Efterskole optaget af ombygning, så sommerskolen 2018 bliver formentlig i Vordingborg med Tom fra CFU Sjælland som koordinator.

Hjemmesiden er (vist) fortsat http://sommerskole.mrsnet.dk/

Dette indlæg blev udgivet i Elektronik, Maker og DIY. Bogmærk permalinket.