Bedre end rundbold

Jeg hader rundbold. 25 mennesker står og kigger og “gør sig klar”, mens 2-3 stykker er aktive.

I år bygger mine elever EV3 mindstorms-robotter i stedet. Konkurrencen er inspireret fra Lego’s eget materiale, som jeg så på et besøg hos MV Nordic, Odense.

Konkurrence: Byg en robot, der kan bevæge sig så langt som muligt i én retning på 1 minut, UDEN at bruge hjul eller andre runde klodser. Underlag = gulvet i lokalet.

Når alle har fået kontakt mellem EV3 klodsen og App’en på ipad, kører konkurrencen a mindst to runder på præcis ca. 15 minutter.

En af de gode ting ved konkurrencen er, at eleverne kan bygge på mange forskellige måder -der er mange måder at indbygge fremdrift. Åbenheden i Lego-systemet blomstrer:

Jeg havde håbet, at opgaven også kunne være en introduktion til brug af “loops“. Her valgte eleverne selvfølgelig det åbenlyse, at give motorer kommandoer om at lave flere omdrejninger, fremfor at loope på en omdrejning.

Må prøve at omdefinere opgaven til noget, som kræver et loop, men stadig indeholder åbenhed.

Overhørte en elev fortælle om et setup, hvor man bygger en robot, som kan holde sig inden for en afmærket bane, og så hurtigt som muligt skubbe nogle klodser ud ad banen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Q7M1v5lJwPI?rel=0]

Dette indlæg blev udgivet i Digital Dannelse, Elektronik, EV3 Mindstorms, Maker og DIY. Bogmærk permalinket.