Streaming til YouTube

En gang imellem har jeg fundet det nyttigt, at streame. Fx slippe for at overføre timers video fra harddisk til web, følge en proces (forsøg eller 3D-print), vise et demo-forsøg på projektoren, virtuel undervisning eller transmittere en begivenhed fx åbent hus.

Dette er ikke en komplet guide, da teksten i så faldt, ville blive temmelig omfattende.

Forsøg og begivenheder:
App’en “Live Now” streamer nemt fra Ipad til Youtube. En adresse og en kode, skal hentes fra videoadministration i YouTube og ind i app’en, og så håber man, at det ikke er malware -det har det ikke været endnu.
(Serverwebadressen er formentlig generisk, men streamnøglen er højst personlig)

YouTube-streamet kan indstilles til privat, skjult eller offentligt, og indlejres på fx en hjemmeside.

Fjernundervisning:
Jeg har i den forbindelse brugt OBS studio til at have mit eget skærmbillede, webcam og lyd på streamet. Og vil prøve at tilslutte en anden monitor og køre med udvidede skærme, hvor jeg kan styre OBS og Lectio m.m. på den ene, og streame den anden.

Jeg brugte YouTubes indbyggede chat-funktion med eleverne. Som så ofte er det dem, der har mindst brug for hjælp, som skriver mest.

Raspberry Pi:
En tredje mulighed for streaming er via Raspberry Pi 3. Jeg sloges nogle uger med den for at få installeret styresystem (Rasberian via NOOBS) og få skærmbillede. Et problem var, at en HDMI-adapter til VGA, ikke er et entydigt produkt, og jeg måtte igennem tre, før systemet nogle gange valgte en opløsning, så jeg kunne få et skærmbillede.

Derefter prøvede jeg lidt med styresystemet motioneyeOS, som er særligt til streaming. Det virkede ok, indtil jeg, med venners hjælp, fandt frem til hvordan IP-strukturen er sat op herhjemme. Min PI får ikke en unik IP-adresse, som jeg kan tilgå udefra.

Men jeg tænkte, at det måtte være muligt at sende mit video-signal til en server fx via OBS studio, og derfra sende det ud på www.

PI’en skal sættes op med trådløst netværk, kamera og ffmeg, som jeg mener fungerer a la OBS, og konverterer videoen og sender streamet videre til YouTube. Framerate, vinkel, m.m. kan indstilles. Der er dog ingen lyd med i streamet.

Dertil har fundet den autoexecute-fil, som Raspian starter op på, og tilføjet en kommando, så streamet starter efter boot-up.

Pointen er at jeg ender med en PI, som bare skal have strøm fra en mobiloplader eller lille powerbank, hvorefter den begynder at streame video via det trådløse netværk til YouTube 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Maker og DIY, Raspberry Pi, Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.