I gang med Arduino

Arduino er den lille computer, der kan styre andre elektroniske dimser, og som findes inde i mange af vores gadgets. Da Arduino-koden og opbygningen er open source, er der et utal af materialer og efterligninger på nettet, og tilsvarende måder at komme i gang med at lære Arduino at kende.

faldskærm_y

Jeg er gået den slagne vej, som jeg på mit beskedne erfaringsgrundlag, også vil anbefale:

  • Køb et originalt Starter Kit. Jeg købte via en dansk forhandler: podconsult. Det er noget dyrere end hvad man kan få hjem fra udlandet, men indhold og service er sikker. Afgørende indeholder sættet en fysisk bog med 15 projekter, og selvfølgelig alle de komponenter der skal bruges. Bogen er enormt pædagogisk, men også med tekniske detaljer og udfordringer, og med god progression. Det tager ½-1 time at gennemføre hvert projekt, så på 14 dage, kan du blive udlært Arduino-begynder.
  • Jeg har prøvet at købe et klonet starter kit fra Kina til 5$. Arduinoen virkede ikke, og der var ingen vejledning med. Samtidig er det vigtigt af og til at støtte de kræfter som fremmer sagen: udviklere og lokale forhandlere.
  • Softwaret til Arduino (IDE), er freeware, men jeg har doneret et beløb. Tror det var 20$.
  • En kilde på nettet jeg har haft særlig glæde af er toptechboy, som har en række online lessons. Det er muligt selv at købe alle delene hjem fra Kina fx via AliExpress, som jeg bruger, og følge de forskellige lessons. Det er dog en noget snørklet vej.

Held og lykke.

14.4.2016. Tilføjelse. Sitet her har måske også nogle gode tutorials.

Dette indlæg blev udgivet i Maker og DIY. Bogmærk permalinket.