Lego-robotten Edison

Meet Edison er en lego-klon-robot, som skal konkurrere mod Lego Mindstorms til undervisningsbrug. Den virker til at være målrettet SFO og grundskole, specielt de lidt mindre klassetrin.
Jeg har fået en hjem og leget lidt med den sammen med familien. Den kostede mig vist 60 dollars (ca 300,-) plus 200,- til moms og postDK, så helt billig er den ikke. Der er en klækkelig rabat at hente, hvis man bestiller flere hjem, som en institution typisk vil gøre. Dog er der ingen andre Lego-dele med, så skal man bygge videre på den (der er lego-knopper på top og bund), eller bare give den ekstra hjul, skal man alligevel købe/finde legosæt. Så måske er den ikke så meget billigere end Mindstorms, når man tænker på hvor mange klodser der også er med i sådan et sæt (pris ca. 2000,-).

Fedt at man kan se processoren og kredsløb i Edison gennem klart plastik. Den har mange af de samme sensorer som følger med til mindstorms (lys, lyd, farve, stød, afstand, dog ikke gyro), men de sidder støbt ind i robotten, så der er færre muligheder for at bygge. Hvilket måske er godt hvis man er 6 år, men kedeligt hvis man er 12 år?

Så snart den har fået 4 AAA batterier er Edison klar. Programmet “bounce” ligger i hukommelsen out-of-the-box, hvorfor den straks er til at lege med (bakker og drejer når den kører ind i noget). Det er også ret nemt at lægge andre programmer ind via stregkoder eller et kabel. Ingen trådløse komplikationer. Desuden er den holdbar, sønnen har stået ovenpå den, og den er blevet tabt et par gange.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XUwWTSvIFUA]
(det er Edison den lille)

Det er sjovt legetøj, men den er en smule kompliceret at programmere. Det kan jeg ikke lige se for mig, ske i vores SFO. Måske i en klasse, hvor der er lidt mere fokus. Meget af programmeringen er drag-n-drop, men der er nogle tricks, som jeg skulle på youtube for at lure, fx vil den først bevæge sig når motor-blokken sidder i et loop. For at stoppe, skal loop’et stoppe, og det kræver en variabel eller anden event.
Efter ca. 1 uge begyndte Edison at opføre sig underligt. Den havde brugt batterierne, hvilket jeg oplevede som ret hurtigt. I en institution vil der blive brugt rigtig mange AAA-batterier.

Alt i alt er Edison enklere end Mindstorms at komme i gang med, sjovt legetøj, men mht. programmering er der ikke den store forskel.

Dette indlæg blev udgivet i Digital Dannelse, Maker og DIY. Bogmærk permalinket.