Mit liv bliver nemmere med Office365

Hvordan kan Office365 (o365) gøre livet nemmere for mig som lærer? Svaret er, at det kan det nok ikke. Meget IT giver flere muligheder, og gør dermed egentlig forholdene mere komplicerede.

Fx webstederne (holdsites) i o365, som er det samlende punkt i sharepoint(o365), er tunge og ikke intuitive at navigere rundt i. Man skal 4 niveauer ned i menuer for at ændre tilladelser. Webstederne er tydeligvis ikke lavet til dag-til-dag ændinger, men til at sætte op én gang, og så ikke pille mere ved. Så jeg er kommet til den forståelse at websteder i o365 er nødvendige for at have et struktureret sted at samle trådene (filer, links, notesbog m.m.), men ikke et godt arbejdsområde, og jeg holder mig helst fra dem.

Et par af de tjenester et sharepoint-websted samler er rigtig smarte og kan give mig en besparelse som lærer:

  1. Notesbogen (onenote): Giver mig overblik over det faglige indhold i moduler og forløb.
  2. Filer op- og downloades automatisk fra webstedets dokument-bibliotek til min harddisk (synkronisering), hvorfor jeg ikke skal “huske at oploade til lectio” hele tiden.

Ud over disse er der en del funktioner som giver mig flere muligheder, men nok ikke letter hverdagen: Fx fælles-dokumenter, deling af materialer med kollegerne, søge-funktion blandt alle de dokumenter som er delt med mig (Delve), socialt medie (yammer) så eleverne undgår FB.

Jeg kan godt lide at have muligheder, selv om de gør forholdene mere komplicerede. Smukke ting kan opstå ud af det komplicerede..

"PWL Duffing chaotic attractor xy plot" by Gisling - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PWL_Duffing_chaotic_attractor_xy_plot.gif#/media/File:PWL_Duffing_chaotic_attractor_xy_plot.gif

“PWL Duffing chaotic attractor xy plot” by Gisling – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PWL_Duffing_chaotic_attractor_xy_plot.gif#/media/File:PWL_Duffing_chaotic_attractor_xy_plot.gif

Dette indlæg blev udgivet i Office 365, Onenote. Bogmærk permalinket.