Skal jeg grine eller græde

Hold k… hvor er det blevet nemt at lave digital dataopsamling. En ny dims “PocketLab” er en lille æske der kan måle tryk, temperatur og flere andre forhold, syv i alt. Målingerne sendes trådløst realtime til din computer, tablet eller smartphone via Bluetooth. http://thepocketlab.com/tablet/index.html

Denne type apparater passer godt til de digitale indfødte, som ifølge mine fordomme vil have enkle dimser der virker, og ikke bekymre sig om hvordan de virker eller hvordan de kan modificeres.

Som en del af elevernes digitale dannelse har vi en pligt til i det mindste af og til at udfordre denne komfort-zone. Ikke vælge den enkle løsning, men den komplicerede, som er udfordrende men giver flere muligheder. Det er svært med en på alle måder heterogen elev-gruppe, hvis højeste ønske de sidste mange år måske har været en ipad eller iphone.

Mht. PocketLab, så vælger jeg at grine. Vi skal både bruge de enkle løsninger, men også undersøge de komplicerede.

Dette indlæg blev udgivet i Digital Dannelse. Bogmærk permalinket.