Hvor meget tid bruger en hamster på fouragering?

Hvor meget tid bruger en hamster på fouragering?

Jeg leger med Arduino for tiden, som er en mini-computer (micro-controller), der kan modtage, behandle og sende små datamængder. Det er sådan en der gemmer sig inde i en LabPro-enhed fra Vernier, og på samme måde kan der tilsluttes forskellige prober som måler fx lys, temperatur eller lyd.

Med børnene og Arduino-håndbogen har jeg lavet et system med en laser-stråle som rammer en lys-måler. Når laser-strålen afbrydes registreres det, og en alarm hyler. Den må kunne laves om til et system, som måler hvor meget tid skolens hamster bruger på at indsamle mad. Laserstrålen opsættes over hamsterens madskål, og den tid som laseren er afbrudt måles. Der er selvfølgelig mange fejlkilder fx spiser hamsteren i skålen eller i sin hule?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bYlCY7CZCMU]

Det leder frem til spørgsmålet om vi skal vi bruge tiden i skolen (gymnasiet) på at fremstille og programmere dimser til data-opsamling -et naturvidenskabeligt makerlab-, eller vi skal bruge tiden på at analysere de data som kommer ud af målingerne?

 

Dette indlæg blev udgivet i Biologi, Maker og DIY. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar