Websteder i Office 365

På Svendborg Gymnasium bruger vi Office365 som platform (LMS). Hver klasse har sit websted (site), hvor der kan deles materialer og information, og der kan indbygges forskellige apps fx youtube-fremviser, spørgeskemaer o.l. På samme måde som man kan i Google sites og Google Classroom.

Min plan er at klassens websted skal fungere som mit arkiv til klassen, da jeg er træt af at føre dobbelt bogholderi: alle filer ligger i dag både hos mig (personligt OneDrive) OG hos klassen (websitet).

Yderligere kan filerne som findes på klassens websted synkroniseres til min harddisk (p.t. kun på Windows-maskiner). Der ligger en kopi af filerne begge steder, som automatisk opdateres når der sker ændringer. Dvs. når jeg har redigeret et dokument kan det gemmes direkte på klassens websted, uden at skulle åbne browseren/oploade, da webstedet optræder som en mappe på min harddisk. På den måde sparer jeg at skulle oploade filer til lectio, websted o.l. Det er smart.

Et par komplikationer er:

  • Tilgangen forudsætter at eleverne ikke har rettigheder til at ændre i de filer jeg lægger på webstedet, da det bliver deres eksamens-grundlag. Men der kan oprettes mapper, hvor eleverne har skrive-rettigheder.
  • Microsofts motor til at synkronisere filer kører ikke altid så godt, men en ny ventes snart.
  • Hvad har vi arbejdet med og hvad er på vej? Her kan OneNote hjælpe.
Dette indlæg blev udgivet i Office 365. Bogmærk permalinket.